BETON CIRÉ ZELF AANBRENGEN


 
Zelf beton ciré aanbrengen is geen moeilijke klus. Met beton ciré kunt u een stoere betonlook geven aan onder andere meubels, wanden, vloeren en aanrechtbladen. Beton ciré is gemakkelijk te verwerken in dunne lagen van 2 tot 3 mm. U kunt beton ciré aanbrengen op diverse ondergronden. Denk hierbij aan gipsbeton, gasbeton, keramische tegels, betontegels, cement, stucwerk, etc. Zo lang de ondergrond maar vormvast en waterpas is!

Stap 1:
Maak de ondergrond vlak, schoon en vetvrij. Verwijder ook loszittende delen. Indien er gaten in de muur zitten dient u deze op te vullen.

Stap 2:
Behandel de ondergrond voor met onze voorbehandeling. Dit zorgt er voor dat de ondergrond minder 'zuigt'. Hierdoor wordt niet alle beton ciré in de ondergrond gezogen, waardoor deze beter hecht.

Stap 3:
Maak nu uw beton ciré aan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Het is belangrijk dat u deze klontvrij aanmaakt.

Stap 4:
Nu kunt u de beton ciré aan gaan brengen. De eerste laag is de schraaplaag, welke fungeert als ondergrond voor de tweede laag. Breng deze laag zo dun mogelijk aan met een opzetspaan. Let er op dat deze laag wel dekkend moet zijn!

Stap 5:
Wanneer de eerste laag handdroog is, kunt u de tweede laag aanbrengen. Gemiddeld moet de eerste laag zo'n twee tot vier uur drogen. Bij het aanbrengen van de tweede laag kunt u het uiteindelijke effect al bepalen. Breng de tweede laag daarom met grote of kleine vegen aan.

Stap 6:
Indien gewenst kunt u nog een derde laag aanbrengen.

Stap 7:
Laat alle lagen minimaal 24 uur drogen.

Stap 8:
Als alle lagen volledig zijn opgedroogd kunt u deze afwerken. U kunt dit bijvoorbeeld doen door te schuren. Wij raden hiervoor een schuurmachine met schuurpapier van korrelgrootte 80 of meer aan. Hoe langer u schuurt hoe meer kleureneffect en beweging er verschijnt. U kunt dus tijdens het schuren een gewenste structuur aanbrengen.

Stap 9:
Na het schuren kan het beton ciré geïmpregneerd worden. Let er op dat u voor het impregneren al het schuurstof verwijdert!

Stap 10:
Als het impregneermiddel is gedroogd kan de laatste laag, de coating, worden aangebracht. Doe dit ook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De coating dient goed aangebracht te worden om waterdichtheid te garanderen. 


Beton Ciré voor toilet

Created with Sketch.

Beton Ciré compleet voor toilet  8m2: €320
Beton Ciré voor toilet per m2: €42,50

Beton Ciré voor badkamer

Created with Sketch.

Beton Ciré compleet voor badkamer 14m2: €560,-
Beton Ciré voor badkamer per m2: €42,50

Beton Ciré voor wanden en vloeren

Created with Sketch.

Beton Ciré voor wanden en vloeren per m2: €42,50

Beton Ciré voor meubels

Created with Sketch.

Beton Ciré voor meubels per m2: €52,50

Beton Ciré bestellen

Netherlands

Vermeld in het bericht uw adres en ook het gewenste kleurnummer (zie onze kleurenpagina voor de kleuren). U ontvangt een offerte per mail.